Fluidhouse Oy muutti puolitoista vuotta sitten uusiin tiloihin, niin sanottuun Syrjälän kiinteistöön.

Samalla yrityksessä päätettiin tehdä isompia muutoksia it:n puolella. Uusissa tiloissa oli jo runkoverkko olemassa, sen lisäksi Fluidhousen toimitiloihin rakennettiin paikallisverkko ja uusittiin palomuurit. Tätä kehitystyötä FluidHousessa rakennettiin yhdessä JK-Centerin kanssa.

–Aikaisemmin esimerkiksi palomuureja seurattiin monesta paikasta käsin, nyt vain yhdestä. Koen, että turvallisuus saatiin yrityksessämme parempaan hallintaan. Muuton yhteydessä otimme ison harppauksen eteenpäin, sanoo teknologiajohtaja Otto Karhumäki.

Aikaisemmin FluidHousen palvelimet olivat omassa omistuksessa, mutta iso investointi odotti, sillä useampi palvelin lähestyi elinkaarensa päätettä.

–Meillä oli aikaisemmin hirveä läjä rautaa, palvelimien ylläpitokin oli raskasta. Nyt ratkaisu on meille sopivankokoinen ja kustannustehokas.

Saimme myös palvelimien riskit hallintaan, Karhumäki kokee.

Uudet vuokrapalvelimet vievät vähemmän tilaa ja kustannukset jakautuvat nyt tasaisemmin, kun kaikkea ei ole tarvinnut hankkia kerralla. Vanhat palvelimetkin hyödyttävät edelleenkin: Ne ovat tuotekehityskäytössä.

Tällä hetkellä FluidHousen palvelinympäristö hoituu JK-Centerin Pro-tasoisella palvelusopimuksella, työasemat hoituvat Basic-tason palvelusopimuksella. Työasemilla pyörii Microsoft Office 365.

– Yrityksessä ei ole tarvetta kokopäiväiselle it-tukihenkilölle ja tarve päätettiin ratkaista muutoin kuin palkkaamalla henkilö tähän työhön. Jonkun verran teemme itse, onhan meillä kykeneviä ihmisiä, kun talossa on ohjelmistokehitystä. Teemme muun muassa perusasennukset itse. Osa palveluista tulee JK-Centerin kautta, palvelua saadaan sekä etänä että paikan päällä. Sopimuksessamme ovat vasteajat tietyille palveluille ja ne ovat pitäneet.

Palvelun oston pelisäännöt selviksi

Myös talon sisällä viilattiin omaa prosessia kuntoon palvelun ostajana.

–Mietimme muun muassa pelisäännöt, kuinka palvelua käytetään ja kuka soittaa. Etunamme on se, että pystymme tarkasti kuvaamaan ongelman.

–Onhan tässä yhteistyössä muitakin hyötyjä, kun palvelu on omalta kylältä. Annan paljon arvoa sille, että JK-Center liikkuessaan kaupungilla heittää meille tilaustuotteen parin päivän sisällä. Tällaista palvelua ei ole sovittu, mutta se on heidän tapansa toimia, Karhumäki kehuu.

Kun palvelinympäristö ja it-palveluiden osittainen ulkoistus saatiin kuntoon, pistettiin FluidHousen neuvotteluhuoneen esityksiinkin uutta virtaa: huoneessa on uusi av-järjestelmä projektoreineen. Karhumäki iloitsee, että kokouksissa ei ole normaalia sähläystä tekniikan kanssa, vaan kaikki on toiminut helposti ja nappia painamalla.

FluidHouse Oy

Vuonna 2003 perustetun FluidHouse Oy:n erikoisaloja ovat hydrauliikka, öljyvoitelu ja niihin liittyvä automaatio. Yritys tarjoaa automaatioratkaisuja ja kokoonpanopalveluita teollisuusyrityksille ja laitevalmistajille. Tärkeimmät markkinasegmentit ovat paperi-, sellu-, energia-, öljy-, kaasu- ja meriteollisuus. Yrityksessä on yli 70 asiantuntijaa.

DG JK Center 04.04.2017