Tietotyöläisen etäpäivä metsässä

Kun kertoo jollekin, että on mahdollisuus työskennellä etänä melkein missä paikassa tahansa, usein kysytään: ”Miksi työskentelet kotitoimistossa, kun voisit tehdä töitä riippumatossa, laiturin nokassa tai vaikka metsän keskellä?”

Testataan jälkimmäistä! Tarvitaan hyvä sää ja jokin varjoisa paikka, jossa on rauhallista työskennellä ja aurinko ei häikäise näyttöä. Lisäksi olisi hyvä olla kannettava tietokone tai tabletti, puhelin ja kuulokkeet palavereita varten.

Kaikki tämä vaatii lisävirtaa, jos akku ei kestäkään koko työpäivää. Onneksi tällainen laite löytyykin. Samalla virtapankilla voi ladata kannettavaa ja kaikkia tarvittavia mobiililaitteita. Virtapankilla saadaan esimerkiksi kannettavan akun kesto noin tuplattua.

USB-C-virtapankilla saa virtaa kaikille laitteille.

Hyvän paikan löytäminen vaatii vähän etsiskelyä. Lopulta kannettavan alle löytyykin sopiva puun kanto, ja mättäällä on pehmeä istuskella. Palaverit sujuvat puhelimen välityksellä ja samalla tulee sopivasti liikuttua päivän aikana.

Ympärillä aukeaa alkukesäinen metsämaisema ja kevyt tuuli puhaltelee rauhoittavasti puiden latvoissa. Jostain kauempaa kuuluu peipposen iloista liverrystä ja välillä jokin ötökkä kampeaa näppäimistölle. Aika mielenkiintoinen tunnelma. Tällaisessa ympäristössä saa helposti uusia ideoita ja palavereissa ei tarvitse laittaa omaa taustakuvaa videoon herättääkseen hämmennystä muissa osallistujissa.

Jonkin ajan päästä ongelmaksi muodostuu valon määrä. Vaikka paikka on varjoisa, on varsinkin graafisten töiden tekeminen hankalaa, kun kaikkia yksityiskohtia ei näe yhtä selvästi kuin sisätiloissa. Myös asentoa on hankalaa vaihdella järkevästi. Ehkä jokin mukana kulkeva pöytä olisi kätevä?

Kokeilen tätä varmasti vielä uudestaankin pienillä päivityksillä. Omia tottumuksia on hyvä rikkoa usein, sillä uudet työtavat ja ympäristö tuovat tuttuihin kaavoihin uusia näkökulmia.

Jarno / DG Markkinointi 01.07.2020