Suosittelemme

Data Group 11.01.2019
Jarkko Pippola, Yrittäjä, Data Group SataIT 10.12.2018
Mika Krankkala, Account Manager, Samsung 20.11.2018

Avainsanat

Jaa sisältö

Uudentyyppiset maksuvälinepetokset ovat yleistyneet hälyttävästi Suomessa, varoittaa maksupääteratkaisuja tarjoava Verifone Finland.

Verifonen tietoturvapäällikön Mikko Pohjalan mukaan uutta näille petoksille on ollut tekijöiden häikäilemätön toimintatapa ja välinpitämättömyys kiinnijäämisestä.

- Maksajat ovat maksutilanteissa käyttäneet maksupäätteiden kauppiaalle tarkoitettuja toimintoja ja saaneet näin itselleen etuja. Päätteen avulla on saatettu tehdä suuria hyvityksiä, näppäillä varastettujen korttien numeroita, ohittaa varmennuksia, perua tapahtumia ja muuttaa maksun summaa. Näitä monimutkaisiakin toimintoja on voitu tehdä aiheuttamalla hämminkiä maksutapahtuman aikana, Pohjala sanoo.

Verifone muistuttaa, että kauppiaiden pitää aina valvoa maksutapahtumaa. Maksaja ei saa näppäillä laitteeseen muuta kuin oman korttinsa PIN-koodin.

- Maksupäätettä ei pidä koskaan antaa maksajan haltuun esimerkiksi maksun suorittamiseksi autossa. Lisäksi kaikki maksupäätteen tulostamat kuitit on tarkastettava huolellisesti, Pohjala listaa.

Hänen mukaansa epäilyttävän tapahtuman jälkeen kauppiaan on syytä soittaa viipymättä maksupäätteen tarjoajan asiakaspalveluun.

- Joissakin tapauksissa voimme pysäyttää kauppiaalle vahingollisen tapahtuman. Valtaosa tappioista olisi voitu estää myös kauppiaan valppaudella. Lisäksi maksuvälinepetoksista on tärkeää tehdä rikosilmoitus poliisille.

Verifone 15.01.2018

Suosittelemme

Data Group 11.01.2019
Jarkko Pippola, Yrittäjä, Data Group SataIT 10.12.2018
Mika Krankkala, Account Manager, Samsung 20.11.2018

Avainsanat

Jaa sisältö